среда, 23. јануар 2008.

Писмо упућено председнику Русије

Поштовани председниче
Владимире Владимировичу Путине,

пре свега, желим да Вам се захвалим због тога што је Ваш министар спољних послова Сергеј Лавров, поштујући независност наше Србије, нашег малог, али поносног народа, јавно саопштио да Русија не жели да се меша у унутрашње ствари Србије и да ће поштовати сваки избор грађана наше земље. То смо од Вас, господине председниче, очекивали, мада су режимски представници у Србији покушали да на сваки начин злоупотребе чак и једну Вашу протоколарну честитку. Ипак, као будући председник Србије, интересе Србије увек сам стављао испред било каквих личних, или партијских интереса.

Зато Вас молим, господине председниче, посебно после јасне и недвосмислене изјаве Сергеја Лаврова, да помогнете нашој Србији и потпишете тзв. Гасни споразум са актуелним челницима режима, Војиславом Коштуницом и Борисом Тадићем, а ја ћу то схватити као победу политике коју сам водио и коју ћу водити кад победим и постанем председник Србије.

Напаћена Србија је у Вама и Руској Федерацији увек имала искреног пријатеља и савезника. Уосталом, овога пута и званичници Европске уније, признајем, јасно су најавили поштовање народне воље у Србији.

Господине председниче, желим Вам добро здравље и много успеха у раду.

С поштовањем,
Томислав Николић

Нема коментара: